6244.jpg

Monument De Meern

Dit Rijksmonument uit de 17e eeuw, is in de tachtiger jaren veel leed aangedaan. De originele gevelindeling moest in het verleden plaatsmaken voor een winkelpui en ook de originele houten schuifvensters werden vervangen voor kunststof draairaamkozijnen.

De originele gevelindeling was volledig verwijderd en niet meer te herleiden uit beschikbare tekeningen in de archieven. De historische gevels zijn opnieuw ontworpen met 17e eeuwse verhoudingen, detaillering en materialisering.

Naast het herstel van de architectuur, is de voormalige slagerij tevens herbestemd tot restaurant en appartement. Ter vergroting van het gebruiksoppervlak, is aan de achterzijde een gefelsd zinken volume gerealiseerd.

Bouwbedrijf Kok B.V. - Aannemer

realisatie 2018

6298.jpg
6310.jpg
6327.jpg

Authentieke kleuren versterken het historisch karakter

6298.jpg

Renovatie met oog voor detail

6258.jpg