top of page
appartement zeist 1 - 1200b.jpg

Appartementen Zeist

De Hooght. Dat is de nieuwe naam van een bankgebouw in het centrum van Zeist, dat komende tijd een flinke metamorfose ondergaat. De begane grond doet na de verbouwing nog  steeds dienst als kantoorruimte. Op de eerste en tweede verdieping komen tien ruime appartementen. Daar bovenop komen drie penthouses. De appartementen gaan nu in de verkoop. Het is zonder meer een bijzonder project, want niet alleen het exterieur van het gebouw, maar ook het interieur van de dertien luxe appartementen is ontworpen door Remy. Het was vooral de architectuur die tot zijn verbeelding sprak. De opbouw, met terugliggende raampartijen en balkons, bood voldoende aanknopingspunten voor een nieuw, eigentijds gevelaanzicht. Na de verbouwing hebben alle appartementen een balkon aan de voorzijde en een terras aan de achterkant. Blikvanger is de 'luchtige' dakopbouw die het gebouw karakter en allure geeft.

 

De opbouw van dit voormalig kantoorgebouw aan de 2e Hogeweg in Zeist, met terug liggende raampartijen en balkons, bood voldoende aanknopingspunten voor een nieuw, eigentijds gevelaanzicht. Voor het project, waarbij Barry samenwerkte met Remy Meijers, is de gebouw tot

tot aan de betonnen draagconstructie gestript en getransformeerd tot een hoogwaardig appartementencomplex. De begane grond doet nog steeds dienst als kantoorruimte.

 

Als kapstok voor het ontwerp diende de typerende vormgeving uit de jaren zeventig. De rank vormgegeven dakopbouw en de luchtige verticale tuin aan de achterzijde vormen een sterk contrast met de bestaande,  zware architectuur. Deze 'luchtige' dakopbouw geeft het gebouw karakter en allure. Doordat de puien van de appartementen aan de voorkant in een hoek geplaatst zijn, ontstaat een interessant spel waarin lucht en licht de ruimte krijgen. De loggia’s baden in de ochtendzon.

 

Aan de achterzijde van het complex is een verticale tuin gecreëerd, waarin de balkons van de appartementen zijn geïntegreerd. Het diepe, hangende terras met vrij uitzicht ligt op het zuidwesten, waardoor het daglicht tot laat op de dag in het interieur kan binnendringen.

 

​Een project in samenwerking met Remy Meijers Interieurarchitectuur.

 

5 Bouw Bunnik - Ontwikkelaar

Mooij Soest B.V. - Aannemer

 

realisatie 2020

6521_kopiëren.jpg
6505_kopiëren.jpg
6663_kopiëren.jpg

Akoestische plafonds dempen het omgevingsgeluid

6527_kopiëren.jpg
6503_kopiëren.jpg

Een doordacht lichtplan en hoogwaardig materiaalgebruik versterken de luxe uitstraling

6720_kopiëren.jpg
6736_kopiëren.jpg
6594_kopiëren.jpg
bottom of page